Internetsnelheid – hoe meet ik de snelheid eigenlijk?

Internetsnelheid

Internetsnelheid – hoe meet ik de snelheid eigenlijk? Om dit op een betrouwbare manier te meten is de beste manier het aansluiten van één computer, direct op de router van de internetprovider. Met een korte kabel. Op die manier worden storende factoren uitgesloten. Er zijn verschillende sites op internet waar je de internetsnelheid ( downloadsnelheid) kan meten.

Voordat die sites benaderd worden moet wel zeker zijn dat de computer geen andere taken op internet aan het uitvoeren is.
Is het zeker dat de computer niet aan het downloaden is? Staan er geen torrent progamma’s aan?
Is de virusscanner up to date? Is de computer gescand op virussen, spyware en malware?

Als er geen belemmeringen zijn dan kan de internetsnelheid getest worden. Ga hiervoor naar één van de onderstaande sites.  Of nog beter, maak gebruik van alle vier de sites. Natuurlijk doe je dat niet tegelijk, maar netjes één voor één.
Denk erom dat je de computer direct op de router aansluit. Als er een apparaat tussen is geschakeld wat vertraging oplevert dan is dat niet goed voor de meting.

Het is het beste om de meting een paar keer te herhalen – de site waar je op aan het meten bent kan net heel druk bezocht worden.  Daar wordt een site automatisch trager van – en dat is niet goed voor je meting.

http://speedtest.upc.nl

http://www.bbned.nl/speedtest/

http://www.freewareplaza.nl/internet-snelheid/

http://www.speedtest.nl/

In de praktijk zal blijken dat er per site en per tijdstip verschillen zijn. Dat is normaal, zolang de verschillen niet te groot zijn. Internet is dynamisch, alles verandert voortdurend.

Als blijkt dat de snelheid veel lager is dan de internetsnelheid wat je volgens je contract moet hebben, neem dan contact op met de helpdesk van de internetprovider om het op te lossen. In de meeste gevallen zal het lukken om tot een oplossing te komen.
Lukt het oplossen niet? Kijk eens bij internetsnelheid.

Internetsnelheid

Comments are closed.