Internetsnelheid – hoe snel is mijn computer eigenlijk?

Internetsnelheid – hoe snel is mijn computer eigenlijk?

De internetsnelheid, de snelheid van je internetverbinding wordt door een aantal onderdelen bepaald. Internetsnelheid de keten hier kan je er meer over te lezen.
Hier bekijken we de computer. De internetsnelheid kan beperkt worden door een te oude computer, of een te oude installatie van het besturingssysteem.
Vaak wordt er gebruik gemaakt van Windows. Dit systeem heeft de neiging om trager te worden in de loop van de jaren. De enige goede oplossing daarvoor ie een nieuwe installatie.
Dat is veel werk, denk maar eens aan het maken van alle back-ups, maar het levert ook veel op. De snelheid van de computer is weer als nieuw en dat komt ook ten goede aan de internetsnelheid.

Verder kan een slecht werkende draadloze verbinding, de wifi verbinding, ook roet in het eten gooien. Stel je voor, de wifi verbinding gaat niet sneller dan 5 mB/s. Dan is het in ieder geval zeker dat je hele internetsnelheid nooit boven die 5 mB/s uit komt. In dat geval ligt het probleem tussen de computer en de draadloze router.
Oorzaken van een trage draadloze verbinding zijn bijvoorbeeld stoorsignalen van draadloze (DECT) telefoons.  Als er te veel draadloze routers van hetzelfde kanaal gebruik maken dan kan dit ook tot vertraging leiden.

Spyware, of Malware kan ook de oorzaak van het probleem zijn. Als de verbindingen van de computer met het internet zwaar belast worden omdat de computer zonder dat de gebruiker het weet, druk bezig is met internetverkeer, dan lijkt het alsof de internetsnelheid laag is terwijl dit helemaal niet het geval is.

Als er meerdere computers op één ADSL verbinding zijn aangesloten dan neemt de snelheid per computer af. De capaciteit moet gedeeld worden. Dus als er op 2 computers een streaming video van Youtube wordt bekeken dan blijft er voor een derde computer niet veel over…

Als het zeker is dat de computer niets te verwijten valt dan moet  er verder gezocht worden.

Internetsnelheid

Comments are closed.